Obiekt

Tytuł: Enzymatyczna modyfikacja składników żywności : praca zbiorowa

Data wydania:

2005

Typ zasobu:

książka ; dokument piśmienniczy

Współtwórca:

Bielecki, Stanisław. Red. ; Bednarski, Włodzimierz. Red. ; Kołakowski, Edward . Red.

Recenzent:

Sikorski, Zdzisław E. (część I) ; Warchalewski, Jerzy R. (część I) ; Kowalski, Bolesław (część II) ; Ledóchowska, Eleonora (część II) ; Chmiel, Aleksander (część III) ; Bielecki, Stanisław (część III)

Wydawca:

Wydawnictwo Akademii Rolniczej

Miejsce wydania:

Szczecin

Prawa:

Wszystkie prawa zastrzeżone

Licencja:

Licencja ustawowa ; Podstawa prawna : Ustawa z dn. 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych Art. 28 pkt 3 (Dz.U. 2006 nr 90 poz. 631)

Prawa dostępu:

Dostęp tylko w sieci uczelnianej Politechniki Łódzkiej : p.lodz.pl (kampus PŁ) w zakresie dozwolonego użytku

Słowa kluczowe:

białka - biotechnologia ; enzymy - zastosowanie przemysłowe ; lipidy - biotechnologia ; sacharydy - biotechnologia ; enzymatyczna modyfikacja ; składniki żywności ; alergia pokarmowa

Uwagi:

Niniejsza praca stanowi obok licznych publikacji i doniesień naukowych główny element dokumentacjiosiągnięć, uzyskanych w wyniku realizacji pierwszego w dyscyplinie „technologiażywności i żywienie" projektu badawczego zamawianego - KBN/021/P06/99.W realizacji projektu, opracowaniu i opublikowaniu wyników badań naukowych, wreszciew opracowaniu i opublikowaniu książki, uczestniczyły 23 zespoły badawcze z 11 ośrodków naukowychw kraju. Znaczna część z uczestników jest autorami lub współautorami cytowanych publikacjii doniesień naukowych, a także rozdziałów tejże pracy. Za ich twórczy wkład, wysiłeki zaangażowanie bardzo dziękuję.

Język:

pol, streszcz. ang.

Format:

application/pdf

Powiązania:

kliknij tutaj, żeby przejść

Identyfikator:

oai:cybra.p.lodz.pl:15614 ; ISBN: 83-7317-031-6 ; id skryba-crisp

Digitalizacja:

Biblioteka Politechniki Łódzkiej. Oddział Tworzenia Zasobów Cyfrowych. ; Wersja elektroniczna : wtórna

Lokalizacja oryginału:

Biblioteka Politechniki Łódzkiej

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2018-10-09

Data dodania obiektu:

2018-10-09

Liczba wyświetleń treści obiektu:

3

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

http://cybra.p.lodz.pl/publication/18645

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji